Tennisprogramma

Trainen vanuit de vijf hoofdspelsituaties

We trainen voornamelijk vanuit de vijf ‘hoofdspelsituaties’ en desgewenst in de richting van Dubbelspel of Enkelspel. We werken veel vanuit de rally situatie. Niet met z’n allen in een rijtje ombeurten een paar ballen slaan. Want honderd keer dezelfde slag maken, terwijl je perfect wordt aangespeeld door je trainer, dat is niet zo moeilijk. Je traint dan maar een beweging. Dat gaat al heel snel prima, maar in de praktijk, in een tenniswedstrijd, komt iedere bal natuurlijk anders aan.

Techniek

We besteden uiteraard aandacht aan technische aspecten van jouw tennisspel, maar dan alleen wanneer we met elkaar vaststellen dat je gebruikte techniek je belemmert om beter te gaan spelen. DE forehand, DE achterzwaai en DE greep bestaan niet. Kijk maar eens op TV, zoveel spelers zoveel ‘smaken’ en ze kunnen allemaal aardig spelen…… Daarbij is het er ons niet om te doen dat je de allermooiste zwaai leert maken, maar dat wat je doet op de baan moet vooral functioneel zijn!

Tactiek

“Wanneer speel ik een bal alleen maar terug en wanneer kan ik er ook iets meer mee doen?” “Hoe zet ik mijn tegenstander eenvoudig onder druk? En wat kan ik dan terug verwachten?” “Die bal had ik gemakkelijk kunnen hebben……” We zullen veel aandacht besteden aan het dubbelspel; daar is met name door ‘goed te weten wat je doet’ nog veel winst te halen.
Je leert wat je kunt doen en hoe je dit kunt toepassen in jouw spel, tijdens een wedstrijd. Wij leren je al vroeg te zien wat je kunt verwachten als gevolg van jouw eigen acties, welke keuzes je kunt maken en welke misschien beter niet.

Stimuleren van sterke punten

Natuurlijk is het goed om te werken aan aspecten die je (nog) niet zo goed beheerst, maar wij stimuleren ook graag de verdere ontwikkeling van die onderdelen van jouw spel, waar juist jouw krachten liggen. Maak bijv. van je sterke forehand een wapen, of probeer door slim te spelen nog sterker te worden. Het valt niet mee om technieken die je al jaren gebruikt in één week te veranderen.

Baanindeling

We starten voor iedere training met een professionele Warming-up en eindigen na iedere training met een Cooling-down.We trainen op drie of vier banen tegelijk. Door de baanindeling speel je met mensen van ongeveer dezelfde speelsterkte. Soms speel je een poosje met iemand met een wat mindere speelsterkte en dan weer met iemand die wat sterker is. Ook tegen een speler die wat minder sterk speelt kun je je eigen tennisspel prima verbeteren. Je bent zelf aan het werk, met jouw eigen opdrachten.Je traint bij ons dus nooit de hele week in hetzelfde groepje met dezelfde trainer!
We trainen in de ochtenduren zodat je ‘s middags de tijd hebt om heerlijk te relaxen, uitstapjes te maken of misschien toch nog een balletje te slaan. De trainingen starten om 08.30 en eindigen om 13.00 uur. Iedere groep traint, inclusief warming-up en cooling-down, twee en een half uur. De ene ochtend start je om 08.30 uur en de andere ochtend om 10.30 uur. Wil je een keer wat minder trainen of een keer wat extra sparren? Bij ons is alles mogelijk!

Persoonlijk contact

Tijdens de Tennisreis bespreken we regelmatig met je, ook buiten de baan, wat we waarom hebben gedaan en hoe we hiermee denken verder te gaan. Uiteraard luisteren we ook naar hoe je dat allemaal ervaart. Als je weet wat je traint en waarom, zullen zowel motivatie als kans op succes toenemen.